Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛ مجری ذیصلاح به فرد مسئول اجرای ساختمان اطلاق می شود که صلاحیت اجرا از سازمان نظام مهندسی دارد و طبق سندی (برگ تعهد) فرآیند اجرای بنا را بر عهده می گیرد.

مجری ذیصلاح مسئولیت اجرا و صحت عملیات ساختمان را بر طبق مقررات ملی، آئین نامه ها، ضوابط شهرداری و نقشه های مصوب مرجع صدور پروانه بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی نماینده فنی کارفرما (مالک یا سازنده) در اجرای بنا است و باید تمامی مراحل اجرای کار را به سمع و نظر مهندس ناظر و دیگر مراجع کنترل کننده برساند.

احتمال بیکاری صدها مهندس
اجرای طرح مجریان ذیصلاح همانند دیگر نقاط کشور در استان کرمان مخالفان خود را دارد، به گونه ای که شهردار کرمان و رییس صنف مشاوران املاک این شهر در مخالفت خود با اجرای این طرح گفته اندکه اجرای آن باعث سوء استفاده عده ای خاص می شود و حتی افزایش قیمت مسکن را در کرمان به همراه خواهد داشت.
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان کرمان نیز به عنوان مخالف اصلی اجرای طرح مجریان ذیصلاح در گفتگو با جام جم آنلاین می گوید: وزارت مسکن و شهرسازی طرحی به نام مجری ذیصلاح ارائه و تصویب کرده است که روند اجرایی این طرح  در کرمان بیشتر به یک طنز تلخ شبیه بوده است.  
محمدرضا صالحی، با اشاره به  اینکه ما از طرح مجری ذیصلاح اگر طبق قانون اجرا  می شد استقبال می کردیم می افزاید: ما به شیوه اجرای عجولانه این طرح معترض بوده و انتقاد داریم؛ زیرا سازمان نظام مهندسی کرمان خلاف جهت اهداف طرح مجری حرکت کرده است.
 وی ادامه می دهد: در اواخر شهریور ۹۸ زمانی که طرح مجری ذیصلاح به مرحله اجرا گذاشته شد تنها دو شرکت پروانه اجرا داشتند و سرمایه گذاران بخش ساختمان با بن بست قطعی روبرو شدند و اجبارا سرمایه شان را به شهرهای دیگر و یا به بخش دیگری منتقل کردند .

صالحی، تصریح می کند:سازمان نظام مهندسی ساختمان بدون فراهم کردن زیرساخت‌های لازم از جمله تربیت و تعیین تعداد کافی مهندس مجری شروع به اجرای عجولانه این طرح کرده و تعداد محدود مهندسان مجری، پاسخگوی همه‌ی نیازهای شهر نیست.

 وی ادامه می دهد: این در حالی است که در کرمان صدها انبوه‌ساز باتجربه و خبره وجود دارند که پروژه‌های قبلی آن‌ها همه مورد تایید نظام و مردم شهر بوده است، اما این طرح نه‌تنها آن‌ها را نادیده می‌گیرد، بلکه صدها مهندس و نیروهای متخصص و با تجربه که با شرکت‌های انبوه سازی همکاری داشته را بیکار کرده و شهر را از تجربه و سرمایه‌ این انبوه‌سازان محروم ساخته است.

 رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان کرمان با اشاره به اینکه اهداف و خط مشی اصلی مقررات ملی ساختمان خود بر تامین مشارکت هر چه وسیع تر مهندسان در انتظام امور حرفه ای تاکید کرده است می افزاید: سوال اصلی اینجاست آیا چنین مشارکتی محقق شده است ؟  آیا وضعیت فعلی طرح مجری ذیصلاح بستری برای مشارکت مهندسین باقی گذاشته و یا ناخواسته موجب انحصارطلبی شده است؟
محمدرضا صالحی، می گوید: سازمان نظام مهندسی کرمان نزدیک به ۱۳ هزار عضو دارد و این سازمان می توانست با دادن رهنمودهای لازم به اعضاء و راه اندازی ۵۰۰ شرکت ساختمانی که هر شرکت با ۵ عضو ،۲۵۰۰ نفر از مهندسان را مشغول بکار کند و از این طریق علاوه بر ایجاد  اشتغالزایی  به شهروندان خدمات مهندسی مفید ارائه می کرد. 
تداوم اجرای معیوب طرح

وی با بیان اینکه  واضح می باشد شرکتی که پروانه مجری را داراست لازم است کلیه نیروهای فنی آن پروانه اشتغال بکارو کارگران پروانه مهارت فنی داشته باشند می افزاید :حتی یک شرکت مجری ذیصلاح در کرمان وجود ندارد که شرایط مندرج در قوانین مجری را داشته باشد؛ ما معتقدیم اگر این طرح طبق قانون اجرا می شد ، می توانست کرمان را به یک شهر پویا و با توسعه سریع تر تبدیل کندو سرمایه گذار از آن استقبال می کرد. 

صالحی ادامه می دهد: متاسفانه بعد از گذشت بیش از یک سال و نیم از اجرایی شدن این طرح تمام دستاوردهای آن خلاف جهت اهداف  قانون نظام بوده وتداوم اجرای معیوب طرح مجری ذیصلاح در کرمان موجب شد به سمت انحصار طلبی برودو نتیجه آن فرار سرمایه از شهر و یا انتقال سرمایه به بخش های دیگر و نهایتا  بیکاری مهندسین ، کاردان های فنی ، کارگران ، کلیه مشاغل وابسته به ساختمان و گرانی مسکن را به دنبال خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه  انجمن انبوه سازان استان کرمان نزدیک به ۳۰۰ عضو  دارد که حداقل ۲۰۰  عضو حقوقی و حقیقی آن توان ساخت سه هزار متر بنا با سرمایه تقریبی پانزده میلیارد تومان و اشتغالزایی ۲۵۰ نفر  را دارند می گوید: به عبارت دیگر این مجموعه سرمایه ای بالغ بر سه هزار میلیارد تومان همراه با اشتغالزایی پنجاه هزار نفر را داراست و طبق آمار و داده هایی که امور مالی شهرداری ها در اختیار ما قرار داده است نزدیک به ۸۰ در صد عوارض شهرداری را این مجموعه پرداخت می کند .

مصوبه قانونی را اجرا می کنیم
 
مخالفت های صورت گرفته نسبت به نحوه اجرا و تبعات منفی طرح مجری ذیصلاح در حالی است که علیرضا گلستانی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان در گفتگو با جام جم آنلاین اگر چه ترجیح می دهد درباره این طرح اظهار نظر نکند، اما با بیان اینکه طرح مجری ذیصلاح  قانونی است و ما ملزم به اجرای آن هستیم گفت: اعضای انجمن انبوه سازان نسبت به این طرح معترض بوده و به دادگاه  شکایت کرده اند ، اما از نظر ما خواسته آنها خلاف قانون  است.

گزارش از حکمت قاسم خانی، جام جم آنلاین کرمان.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی انجمن انبوه سازان طرح مجری ذیصلاح جام جم آنلاین استان کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۵۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«رضا سپهوند» از حوزه خرم‌آباد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

مجلس دوازدهم یک مجلس ترکیبی از گرایش‌های سیاسی و احزاب مختلف از جمله اصولگرایان، جبهه پایداری، اصلاح طلبان، مستقلین و … خواهد بود.

مهم‌ترین موضوعی که باتوجه‌به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده موردتوجه قرار بگیرد، چیست؟

برای دستیابی به توسعه متوازن در کشور و توسعه لرستان که شعار بنده نیز هست باید مشکلات مهمی از جمله رفع بیکاری و اشتغال جوانان، پیگیری مسأله سدسازی و تخصیص حقابه لرستان و جذب سرمایه گذاری از طریق بخش خصوصی و نهادهای عمومی و … مورد پیگیری قرار بگیرد. در این زمینه نیز پیگیری مسائل مربوط به توسعه استان از طریق تأمین منابع کافی برای رفع این مشکلات به طور جدی مورد توجه قرار دارد و پیگیری می‌شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون بودجه، انرژی، توسعه، اقتصاد و کمیسیون صنایع و معادن

مهم‌ترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

بیکاری مهمترین چالش حوزه انتخابیه بنده «خرم آباد، دوره چگنی و بخش‌های تابعه» است. رفع این مشکل نیازمند بودجه و اعتبارات کافی و همچنین جذب سرمایه گذاری مناسب در این استان است. مهمترین راهکار برای تأمین بودجه کافی جهت رفع این مشکل نیز اجرای قانون توازن مناطق محروم است که بر اساس آن ۳ درصد از کل درآمد دولت به صورت سالانه به استان‌های محروم اختصاص پیدا کند.

کد خبر 6079995

دیگر خبرها

  • تغییر در قانون پیش فروش مسکن، سرمایه‌های انبوه سازان را جذب می‌کند
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • علم‌الهدی: وقتی نیرو‌های نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آنها باشد/ حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • گاف عجیب مجری زن صداوسیما روی آنتن
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • مدیران موفق استان بوشهر در اجرای قوانین تشویق شوند